hrende
Snimljena Milenijska fotografija "Kraljevski klopotec"

Snimljena Milenijska fotografija "Kraljevski klopotec"

  • OBJAVLJENO 26. 08. 2019. | ZADNJA PROMJENA 26. 08. 2019.

685.Milenijska fotografija Šime Strikomana
Kraljevski klopotec
Sveti Ivan Zelina, 24. kolovoza 2019.

Stanovnici Svetog Ivana Zeline kao i ostali sudionici fotografije postali su novi prijatelji Strikomanovog milenijskog svijeta. U program manifestacije proslave Bartolova uvrstili smo snimanje s milenijskim potpisom.
Predložili smo da motiv snimanja bude klopotec, starinski predmet, zaštitni znak- čuvar zrelih bobica grožđa u vinogradima. Mnogi znaju da poljoprivredne nasade čuvaju strašila, ali predci naših domaćina i njihovih vinogradarskih susjeda, sjetili su se klopoca-drvene naprave koja bukom tjera ptice, a ponajviše male razigrane sveždere, čvorke.
Susjedi na živopisnom području snimanja Čegci dolazili su pozdravljali ekipu na terenu, pripremljene su bijele majice s motivom snimanja i sve je proteklo u ugodnoj atmosferi. 
685.Milenijsku fotografija Šime Strikomana, ispunili su gljivari, vinari, vinogradari, vatrogasci, stanovnici Svetog Ivana Zeline, te ostali posjetitelji koji su ozvučili veliki milenijski klopotec i nazdravili Kraljevinom, prepoznatljivom kapljicom našeg zavičaja.

Zahvaljujemo svim Zelinčanima i dragim gostima koji su sudjelovali u snimanju! :)

Označeno u:

Kontakt

  • Trg Ante Starčevića 13, 10380 Sv. Ivan Zelina, HR
  • +385 1 2061 808

Radno vrijeme

PON-PET

07:00 - 15:00 h

Ove stranice koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.
U redu